Американският певец и композитор Крис Корнел беше една от световните знаменитости,

...
Американският певец и композитор Крис Корнел беше една от световните знаменитости,
Коментари Харесай

Известните личности, които загубихме през 2017 г.

Американският артист и композитор Крис Корнел беше една от международните звезди, които изгубихме през 2017 г. 

Вокалистът на групите Soundgarden и Audioslave си отиде на 52 години. В изказване за " Асошиейтед прес " неговият представител Брайън Бъмбери съобщи, че гибелта е била " неочаквана и непредвидена ". Певецът бе открит мъртъв в локален хотел. Преди това брачната половинка му се обадила на негов другар и го помолила да ревизира по какъв начин е мъжът й. Той разкрил Корнел неподвижен на пода в банята на хотелската му стая. Бандата Soundgarden бе една от емблематичните гръндж групи, родени в Сиатъл в края на 1980-те и началото на 1990-те г., наред с Nirvana, Alice in Chains и Pearl Jam. Крис Корнел има и три солови албума – Euphoria Morning (1999), Carry On (2007) и Scream (2009). В допълнение към музикалната си кариера, Корнел бе човеколюбец и дружно със своята фондация " Крис и Вики Корнел " работеше в поддръжка на деца, изправени пред беднотия, принуждение и занемаряване. Миналата година той посети България за трогателен акустичен концерт в античния спектакъл на Пловдив. 

С кои други още международни звезди се простихме? 

Сред тях беше огромната френска актриса Жана Моро . Тя почина на 89-годишна възраст. Беше намерена мъртва в дома си в осми регион в Париж. Жана Моро покорява сърцата на милиони с неподражаемия си пресипнал глас и характерно наличие на екрана. Участва в над 115 кино лентата. Тя е актриса, певица, сценарист и режисьор. Моро прави своя сценичен дебют през 1947 година и се утвърждава като една от водещите актриси в " Комеди франсез ". В киното дебютира през 1949 година с ролята си във кино лентата " Последна Любов ". Първият филм, който режисира е " Светлина " (1976 г.) най-известният й филм е " Девойката " (1979) година Има редица награди и оценки, измежду които " Сезар " за най-хубава актриса, премия БАФТА, както и отличие от кинофестивала в Кан. Почти до края на живота си тя продължи да работи интензивно, тъй като " За мен възрастта е цифра, просто цифра. На кого му пука?! “. 

Почина и артистът и публицист Сам Шепърд . Носител на награда " Пулицър " за пиесата си " Погребаното дете "  ( " Buried Child " - 1978), той също по този начин има и номинация за " Оскар " за поддържаща мъжка роля в " Истински неща ". Пише и песни с Джон Кале и Боб Дилън. Шепърд е написал повече от 55 пиеси, взел участие допълнително от 50 кино лентата и е имал над дузина функции в малкия екран. Автор е на няколко новели, в това число " Cruising Paradise " (1996) и записките " Motel Chronicles " (1982). Макар че съвсем от началото на кариерата си, е получил световно признание от критиците по целия свят, той в никакъв случай не е бил комерсиален публицист.

На 86-годишна възраст в Париж издъхна и френската фешън легенда и предприемач Пиер Берже . Десетилетия наред Берже определяше трендовете във френската мода и бе дългогодишен шеф на стилната къща " Ив Сен Лоран ", която съосновава. Той беше сътрудник на починалия дизайнер Ив Сен Лоран, с който основават фамозния фешън бранд през 1961 година

Напусна ни и кънтри легендата Глен Кембъл . Той има полувековна кариера, с издадени над 70 албума, чиито общ тираж надхвърля 40 милиона копия. Многократен притежател е на премиите " Грами ". 

Очаквайте продължение... 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР